Projecten

Curaçao
Medical Center

Lees verder

Gezonde Samenleving

Op 15 november 2019 opende het Curaçao Medical Center (CMC) de deuren. Dit nieuwe algemene ziekenhuis vervangt het St. Elisabeth Hospitaal.

Het CMC beslaat 40.000 m² en telt 300 bedden, 6 operatiekamers, een gecombineerde huisartsenpost/afdeling Spoedeisende Hulp, een dagbehandelcentrum, 2 lineaire versnellers, een afdeling radiodiagnostiek, state-of-the-art apparatuur, een nieuwe ICT-infrastructuur en een parkeergarage voor 550 auto’s.

Nieuwe zorgprocessen

De regering van Curaçao gaf opdracht voor de bouw van een duurzaam ziekenhuis in 2011. AT Osborne is vanaf het begin betrokken geweest voor advisering op het gebied van zorgprocessen, programmering, medische apparatuur en contractering. Op basis van nieuwe zorgprocessen stelde AT Osborne de ruimtelijke-functionele en technische specificaties op. In 2012 vond de internationale tender plaats van een Design-Build-Maintenance conctract. Het consortium van Ballast Nedam, EGM architecten en lokale partner Oeverzaaijerlyongo werd geselecteerd voor de uitvoering. Tijdens de bouwopgave droeg AT Osborne de verantwoordelijkheid voor het bouwcontract- en kwaliteitsmanagement. Het eindresultaat is een eigentijds en duurzaam gebouw, dat aansluit bij de cultuur, het klimaat en de bouwstijlen maar vooral ook de zorgbehoefte van Curaçao.

In de media

De opening van het CMC is uitgebreid in het nieuws geweest. De NTR maakte een mooie reportage: Video opening Curaçao Medical Center

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn