Onze mensen

Annelie Lourens

Ook in 2019
een ‘Great
Place to Work’

Lees verder

Je medewerkers bevragen op stevige onderwerpen zoals de geloofwaardigheid van het management, diversiteit en trots; AT Osborne doet het al enkele jaren, met de methodiek van ‘Great Place to Work’. Ook over 2019 vond weer een succesvolle meting plaats.

HR Manager Annelie Lourens is er trots op. “De meting vanuit ‘Great Place to Work’ is een onafhankelijke toetsing van hoe je het als bedrijf doet, in de ogen van de mensen die bij je werken. Dan is het natuurlijk heel prettig als het oordeel positief uitvalt.”

“In 2019 hadden we een specifieke reden om de meting uit te voeren. Dat jaar zijn we namelijk met directie en medewerkers bezig geweest met een intensief traject om onze strategie voor de komende jaren te formuleren. We wilden graag weten hoe dat binnen de organisatie was gevallen. Uit de meting kwam een positieve ontwikkeling naar voren.”

“Medewerkers vinden dat ons werk echt betekenis heeft, dat zij echt iets toevoegen.”

“Het jaarlijkse onderzoek van ‘Great Place to Work’ vormt een mooie peilstok. Het geeft ons handvatten voor verbetering. Zo kregen we bijvoorbeeld terug dat het vieren van successen binnen het ene team meer aandacht krijgt dan het andere. Over deze en andere verbeterpunten proberen we vervolgens afspraken te maken. Het is fijn om te merken dat alles wat onder ‘trots’ valt goed scoort. Medewerkers vinden dat ons werk echt betekenis heeft, dat zij echt iets toevoegen. Ze raden hun vrienden aan om bij ons te solliciteren. Ook zaken als werk-privébalans, onderling respect, diversiteit en fysieke veiligheid komen positief uit de bus.”

“Het label ‘Great Place to Work’ komt ook goed van pas in de arbeidsmarktcommunicatie. AT Osborne wil groeien en dus veel talent aantrekken. We merken dat het label nieuwsgierig maakt. Sollicitanten vragen ernaar. Echt belangrijk dus voor ons om een ‘Great Place to Work’ te zijn én te blijven.”

Medewerkers als eigenaar

Veel hechter kan de band tussen bedrijf en medewerkers niet zijn. AT Osborne biedt hen de mogelijkheid om certificaten te kopen en zo mede-eigenaar van het bedrijf te worden. Mede uit de ‘Great Place to Work’-meting blijkt dat deze regeling (die nog gefinetuned wordt) onder medewerkers bijdraagt aan de trots op het bedrijf.

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn