Innovatie

Multidisciplinair bureau: het beste uit elkaar halen, voor de klant

Lees verder

AT Osborne herbergt bouwkundigen, bestuurskundigen, juristen, financieel deskundigen, projectmanagers, ICT’ers, infra-experts, technisch specialisten … wat eigenlijk niet? Zij zoeken elkaar op om de vraagstelling van opdrachtgevers vanuit verschillende referentiekaders te bekijken, met breed onderbouwde adviezen als resultaat.

De provincie Noord-Holland gaat bijna alle oevers vervangen en schakelde hiervoor AT Osborne in. “Het ging van start als een duurzaamheidsklus”, vertelt consultant Gerben Hofmeijer. “We begonnen daarbij met een strategie. Inmiddels zijn we in 2019 met de aanbesteding gestart om voor dit project één aannemer te contracteren. Daarmee gaat het nu ook over onder meer projectkosten en contract- en aanbestedingsrecht.”

Elkaar scherp houden

Voor al deze -en nog veel meer- aspecten heeft AT Osborne de disciplines in huis. “Handig voor klanten die gewoon iets gedaan willen krijgen, maar wat wel complex is” aldus Fanauw Hoppe van AT Lawyers. Hij schetst hoe de mix aan expertises ook buiten projectteams om in het voordeel van opdrachtgevers werkt. “Als ik als jurist een kostenissue tegenkom, loop ik gewoon even langs bij collega’s die daarin gespecialiseerd zijn. Dan verrijk ik ad hoc met hun kennis mijn advies aan de klant. Los daarvan: het is gewoon leuk om zo te werken. We houden elkaar scherp, durven elkaar inhoudelijk op dingen aan te spreken en halen zo het beste uit ons zelf en uit elkaar.”

(Geen) oogkleppen

Gerben: “De aanwezigheid van alle interne kennis weerhoudt ons er overigens niet van om extra kennis zo nodig ook extern op te halen. Wij werken vaak aan dingen die nog niet bedacht zijn, aan state-of-the-art oplossingen voor complexe problemen. Dat kan alleen interdisciplinair. We hebben allemaal oogkleppen op, dat kan niet anders. De kunst is om die af te doen met behulp van anderen, die vanuit een andere deskundigheid een andere invalshoek hebben.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn