Een vooruitstrevende provincie met een stevige ambitie op het gebied van duurzaamheid vraagt om een partner die zelf buiten de gebaande paden durft te gaan. De provincie Noord-Holland en AT Osborne vonden elkaar vorig jaar in het oeververvangingsprogramma.
Noord-Holland gaat vele kilometers aan oevers vervangen, verduurzamen en beheren. “We willen grotere stappen zetten in onze duurzaamheidsambities”, vertelt projectmanager Dineke Mulderij van de provincie. “Maar met allerlei losse projecten is er onvoldoende ruimte en horizon voor bedrijven om daar ook in mee te gaan.”
De oplossing blijkt het ‘aanbesteden’ van een ambitie, om zo een reeks van projecten aan elkaar te koppelen. “Hiermee willen we niet alleen de vastgelegde ambities halen, maar ook een beweging op gang krijgen in de markt. Als je echt iets wil doen, moet iemand de eerste stap zetten”. Een kolfje naar de hand van AT Osborne. Senior consultants Marc Unger en Gerben Hofmeijer en advocaat Fanauw Hoppe (AT Laywers) zijn enkele van de Osborners die bij dit project betrokken zijn.
Centrale thema’s zijn duurzaamheid en samenwerken. Door met één hoofdaannemer te werken, kunnen de doelen van de provincie sneller behaald worden. Mulderij: “Als je telkens losse projecten aanbesteedt, is het niet zo interessant om te investeren in innovaties of ontwikkelingen die nodig zijn om onze duurzame doelen te bereiken. Bij een intensievere samenwerking met één partij is dat wel het geval.” Samenwerken betekent vertrouwen en dat staat ook voorop in het contact tussen AT Osborne en de provincie. Mulderij: “Dit project vraagt van alle partijen veel commitment. Ook vraagt het wat anders van onze teamleden dan ze tot op heden gewend waren. AT Osborne is er dan om ons te inspireren en scherp te houden.”
Het oeververvangingsprogramma is met recht een koploperproject. Provincie Noord-Holland en AT Osborne laten diverse aanbestedingsdogma’s los:
Dineke Mulderij
Google+