Eind 2019 legde het College van Bestuur van de Radboud Universiteit een vraag neer bij de eigen afdeling Vastgoedprojecten. Of er binnen een jaar ongeveer 900 digitale toetsplekken op de campus gerealiseerd konden worden. Een krap tijdspad voor een omvangrijk project.
“Wij hebben op onze afdeling twaalf eigen projectmanagers”, vertelt waarnemend hoofd Vastgoedprojecten Claudia Simons. “Maar die waren allemaal al bezet. Het was niet mogelijk om hen op zo’n korte termijn vrij te spelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om ondersteuning buiten de deur te zoeken”.
Claudia kwam uit bij AT Osborne. “Met hun managing consultant Kees Rezelman hadden we eerder de nieuwbouw voor de Faculteit der Rechten en de nieuwbouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen ontworpen en gebouwd. Kees kent onze campus dus al, en ook de stakeholders. Bovendien: hij heeft de kwaliteit om mensen mee te krijgen. Dat is geen overbodige luxe als je in korte tijd een omvangrijk project van A tot Z moet brengen.” Op de campus worden twee bestaande gebouwen ingericht om ruimte te bieden aan ongeveer 900 digitale toetsplekken. Dat betekent een vaste opstelling, inclusief vaste ICT, wifi, klimaatinstallaties en logistieke ingrepen om bewegingen van grote groepen studenten te faciliteren.
“We zijn nu een eind op streek en het gaat waarschijnlijk lukken om het eerste gebouw inderdaad eind 2020 op te leveren”, weet Claudia. “Het tweede gebouw volgt in de loop van 2021. De samenwerking met AT Osborne verloopt wederom prima. Kees bewaakt de hoofdlijnen en werkt goed samen met onze interne mensen, die voor de uitvoering zorgen. Hij weet zich goed in de klant te verplaatsen. Dat zag je ook bij de Campus Day, die hij juni 2019 voor het eerst organiseerde, samen met vier concullega-bureaus. Het programma van die dag sloot precies aan op de kennisbehoefte die wij als campus-vastgoedbedrijf hadden.”
Google+