Innovatie

‘Zakelijk Tekenen’ voor snellere informatieoverdracht

Lees verder

AT Osborners zijn altijd op zoek naar oplossingen waar mens en maatschappij het meeste aan hebben. Er zijn vele kleine en grote stappen nodig om daar te komen. Informatieoverdracht speelt in alle fasen een rol. Soms vertelt één plaatje daarbij meer dan 1000 woorden.

Ook op dit vlak staan wij open voor verbetering en vernieuwing. Vandaar dat AT Osborne medewerkers mogelijkheden aanreikt om hierin stappen te zetten. Consultant Jasper Müller maakte hiervan gebruik, door de training Zakelijk Tekenen te volgen.

“We leven in een dynamische wereld, waarin veel informatie wordt uitgewisseld. Ik denk dat je dat vaak sneller en duidelijker kunt doen met een tekening dan met tekst. Ook in een zakelijke omgeving. Je hoeft daarvoor geen geoefende tekenaar te zijn. Het gaat er namelijk niet om hoe mooi de tekening wordt, maar hoe duidelijk het is en hoe het verbanden inzichtelijk maakt.”

“Ik heb twee trainingen Zakelijk Tekenen gevolgd en het ingezet bij rapporten, presentaties en workshops. Ook de eigen strategie van AT Osborne is uitgetekend. In mijn ervaring levert het echt iets op. Om te beginnen helpt tekenen om je eigen gedachten te ordenen en snel informatie over te brengen. Als je het inzet tijdens een workshop of brainstormsessie, maakt het de bijeenkomst levendiger en interactiever. Bij een strategiesessie of symposium werkt een tekening als een middel om alles wat besproken is compact en helder samen te vatten. En dat kan weer fungeren als startpunt voor een vervolgbijeenkomst.”

“Het is leuk om te zien dat steeds meer collega’s bij AT Osborne Zakelijk Tekenen inzetten tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Samen met één van hen werk ik momenteel aan de ontwikkeling van digitaal tekenen. Dat maakt het mogelijk om tekeningen gemakkelijker aan te passen en deze heldere manier van informatieoverdracht nog verder te verbeteren.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn