Onze mensen

Erik Arends

Vanuit eigen interesse op weg met zelfrijdend vervoer

Lees verder

Wij stimuleren het ondernemerschap van onze mensen. Osborners die vanuit eigen interesse aan de gang willen met een onderwerp, krijgen ruim baan. Ook als daar nog geen concrete klantvraag tegenover staat.

Consultant Erik Arends was tijdens zijn studie Bouwkunde al geïnteresseerd in ‘olifantenpaadjes’. Je kunt gebouwen, wegen of wat dan ook nog zo mooi bedenken: het gebruik ervan pakt in de praktijk soms heel anders uit. Zijn master haalde hij uiteindelijk bij Transport, Infrastructuur en Logistiek. Hij studeerde af op het onderwerp ‘De interactie tussen zelfrijdende voertuigen en kwetsbare weggebruikers’. Erik: “Tijdens mijn sollicitatiegesprek bij AT Osborne zeiden ze: we doen op dit moment niets met zelfrijdend vervoer, maar als jij het interessant vindt moedigen wij je van harte aan om dit te verkennen.”

Een opdracht bij het onderwerp

Zo gezegd, zo gedaan. Erik bezocht congressen en seminars over zelfrijdend vervoer en schreef er verschillende stukken over, die onder meer hun weg vonden naar Het Financieele Dagblad. Via zijn uitdijende netwerk lukte het uiteindelijk om een opdracht bij zijn onderwerp te vinden: hij ondersteunde het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bij het opstellen van een roadmap voor zelfrijdend vervoer. Daarna volgde de klus ‘SmartwayZ.nl’ voor de provincie Noord-Brabant, waar Erik met enkele andere Osborners de komende jaren aan werkt.

Voor mens en maatschappij

“Het ondernemende van onze adviseurs, de ruimte die wordt geboden door het management en het enthousiasme en de steun van de collega’s zijn wat mij betreft kenmerkend voor AT Osborne. Het resulteert in uiteenlopende initiatieven, bijvoorbeeld op het gebied van circulaire economie, watervoorziening in Afrika en een boot tijdens de Pride. Het zijn initiatieven die AT Osborne inhoudelijk sterk en bij de tijd houden, met oog voor de maatschappij en de mensen om ons heen.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn