Ook voor onze Belgische vestiging waren de grote uitdagingen van 2020, zoals voor alle bedrijven in de wereld, blijven werken en de traditioneel sterke teamgeest behouden.
Het eerste deel van de uitdaging werd snel opgepakt: we gebruiken al enkele jaren veel digitale tools die ons in staat hebben gesteld om van de ene op de andere dag over te schakelen op volledig telewerken. Het was al gebruikelijk dat teamleden onderweg of bij onze klanten op afstand werkten.
Natuurlijk moesten we leren hoe we Teams-vergaderingen, het dagelijkse management en kinderen thuis aan elkaar konden koppelen. Maar wat misschien wel het moeilijkste was, was het gebrek aan sociale banden. Het Belgische team heeft een zeer sterke gewoonte om samen te werken en zowel professionele onderwerpen als lief en leed van ons privéleven te bespreken. Meestal is het niet ongebruikelijk dat een vrijdag wordt afgesloten met een gezellig aperitief voor degenen die overdag op kantoor werken. We moesten daarom onze creativiteit gebruiken om de teamgeest te behouden.
We kijken er naar uit om elkaar in het echt te kunnen ontmoeten en weer onze kantoren te kunnen betrekken.
De Brunfaut-toren werd gebouwd in 1965, heeft 17 verdiepingen, 97 appartementen en als bijzonderheid dat de structuur volledig van metaal is. Aangezien deze toren niet meer voldoet aan de geldende normen, heeft huisvesting Molenbeekois (Brussel), eigenaar van de toren, besloten om deze te renoveren in een duurzame en ecologische visie.
Om het woonoppervlak te vergroten en het aantal woningen nagenoeg gelijk te houden, is de toren zowel in hoogte als in breedte uitgebreid. Dit zorgt ook voor een grotere diversiteit en typologie. De soorten accommodatie variëren van studio’s tot 5 slaapkamers.
Modernere materialen en technieken zullen het algehele visuele en akoestische comfort verbeteren. AT Osborne België begeleidt het project als projectmanager tijdens de uitvoeringsfase.
Eigenaar Befimmo heeft AT Osborne België aangesteld als project- en kwaliteitsmanager om haar te ondersteunen bij de renovatie van het gebouw op de hoek tussen de Brederodestraat en de Namenstraat in hartje Brussel. Gelegen op een paar stappen van het Koninklijk Paleis en de belangrijkste culturele, historische en esthetische bezienswaardigheden van Brussel. Hiervoor werd een volledige reconstructie van de bovenste twee niveaus en een vleugel van het gebouw uitgevoerd. Een ingrijpende renovatie van de overige verdiepingen werd uitgevoerd en er werden nieuwe gevels aangebracht. Het nieuwe project heeft een oppervlakte van 8.000m².
Toen we al in de structurele fase zaten, besloot McKinsey om daar hun nieuwe hoofdkantoor te vestigen. Tijdens de uitvoering van de werken moest het project dan ook grondig herzien worden om de nieuwbouw perfect te laten beantwoorden aan de behoeften van deze internationaal gerenommeerde opdrachtgever. Het project, dat is opgeleverd in juni 2020, is BREEAM Excellent gecertificeerd.
In 2020 hebben we voor de Universiteit van Luik het programma van eisen opgesteld voor de transformatie van de chemie-infrastructuren op de Sart Tilman-campus. Het project heeft als doel het gebouw uit de jaren 70 aan de huidige standaarden te laten voldoen, de functionaliteit te optimaliseren, de service, het comfort en de veiligheid te verbeteren en uiteraard de energieprestatie te verbeteren. Het project omvat een ingrijpende renovatie van de 19.000 m² oppervlakte van het gebouw. In 2021 assisteren we de universiteit verder met de selectie van architect en uitvoerder.
Google+