Amsterdam UMC

“AT Osborne snapt onze bedrijfsvoering”

Lees verder

De fusie tussen de universitaire ziekenhuizen AMC en VUmc tot Amsterdam UMC leidde tot een uitgebreid (ver)bouwprogramma. AT Osborne is hierbij betrokken als één van de grote leveranciers van met name projectmanagement. Emile Spek, directeur Huisvesting en Techniek voor de locatie AMC, over een samenwerking die na 12 jaar een volgende fase in gaat.

Gedreven door excellentie. Dat is het credo van Amsterdam UMC, waarin twee van de acht Nederlandse universitaire medische centra zijn opgegaan. Bij de fusie is er nadrukkelijk voor gekozen om geen nieuw groot ziekenhuis te bouwen, maar om door te gaan op beide bestaande locaties in Amsterdam Zuidoost en op de Zuidas. “En dat”, legt Spek uit, “heeft veel projecten gegenereerd in het kader van de vernieuwing van beide locaties. Bijvoorbeeld doordat specialismes verschuiven van de ene naar de andere kant. Wij werken daaraan met onze eigen projectmanagers, én met projectmanagers uit onze flexibele schil. Daarbinnen is AT Osborne één van onze grote leveranciers.”

Meerdere projecten

De samenwerking loopt al zo’n twaalf jaar. In 2020 was AT Osborne betrokken bij meerdere projecten, zoals de vernieuwing van de beddentorens van het AMC. “Dat is een langlopend en groot project”, aldus Spek. “In 2020 is na een voorbereidingstraject de uitvoering gestart. Tevens zijn er twee projecten opgeleverd: de High Intensive Care voor psychiatrie en de verbouwing van een pand dat wij verhuren aan Macrogen. Ook bij deze twee projecten was AT Osborne betrokken, evenals bij de voorbereiding van de verhuizing van verloskunde en neonatale zorg.” Dat was allemaal op de locatie Amsterdam Zuidoost. Maar ook op locatie VUmc werkte AT Osborne aan verschillende projecten mee, zoals de voorbereiding op de aanbesteding van technische adviseurs en de planontwikkeling voor het RDC (Research & Diagnostiek Centrum) en de bouwvoorbereiding voor een nieuwe hematologie-afdeling.

Eén van ons

Al ruim een decennium samenwerken, binnen een veelheid aan projecten. Wat zijn de kwaliteiten die Amsterdam UMC ertoe brengen AT Osborne aan boord te houden? Spek: “AT Osborne onderscheidt zich door een bijzonder grote kennis van de primaire processen in een ziekenhuis. Ze snappen onze bedrijfsvoering. Zeker aan de voorkant, bij het voorbereiden van plannen, speelt dat een belangrijke rol. Bijvoorbeeld bij de vernieuwing van de beddentorens. Dan moet je het gesprek aangaan met de verpleegafdelingen die in dat kader moeten verhuizen. Die gesprekken kun je alleen voeren als je gezien wordt als één van hen. AT Osborne voldoet aan die eis.”

Specifieke tak van sport

Een ander pluspunt, zo signaleert Spek, is het menselijk kapitaal. “Gelukkig blijven ook bouwprojecten mensenwerk. Dat betekent wel dat je er veel goede mensen voor nodig hebt. En AT Osborne beschikt over een grote pool met consultants, die gespecialiseerd zijn in onze specifieke tak van sport.” In dat licht bezien is het mooi dat de samenwerking een zeker vervolg krijgt. Recentelijk werd het projectmanagement voor Amsterdam UMC opnieuw aanbesteed. Na een grondige selectieprocedure op prijs en kwaliteit kwam AT Osborne als één van de winnaars uit de bus.

< Terug naar overzichtspagina

“AT Osborne beschikt over een grote pool met consultants, die gespecialiseerd zijn in onze specifieke tak van sport.”

Emile Spek
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn