“Vooroordeel over publieke sector verdween naar de achtergrond”

Kees van Son

Lees verder

Als Kees van Son vanuit zijn Amsterdamse woning naar buiten kijkt, domineren voertuigen het uitzicht. Zou het niet mooi zijn om de publieke ruimte te vergroenen en terug te geven aan de bewoners? Dit vraagstuk vormt een bron van motivatie voor de junior consultant, die zijn zinnen eigenlijk had gezet op een werkkring in de private sector.

“Toen ik aan de TU Delft bezig was met mijn master Transport Infrastructuur & Logistiek, zag ik de publieke sector net als veel medestudenten als een nogal traag geheel. Toch ben ik bij AT Osborne aan mijn afstudeeropdracht begonnen. Al snel merkte ik dat ik graag wilde blijven. Het was een eyeopener voor mij toen ik iemand van Rijkswaterstaat sprak, die ook bij Arcadis had gewerkt. Hij zei: ‘dat zijn beide grote organisaties, en ze zijn beide log.’ Bovendien zag ik bij AT Osborne, dat als je als adviseur bij een publieke partij aan de slag gaat, processen zich wel snel afspelen. En dat de mensen die er werken supergemotiveerd zijn. Mijn vooroordeel over de publieke sector verdween dus naar de achtergrond. Op de voorgrond verscheen het brede palet waar AT Osborne zich mee bezig houdt, met naast logistiek en infrastructuur onderwerpen zoals water en duurzame gebiedsontwikkeling.”

Duurzame stadslogistiek

“Mijn afstudeeropdracht ging over de verduurzaming van stadslogistiek: het vervoer van goederen binnen de stad. Dat gebeurt vaak inefficiënt, met nadelige gevolgen voor klimaat, luchtkwaliteit, verkeersveiligheid en economie. Ik onderzocht de visie waar vraag en aanbod op een digitaal platform samenkomen, om stadslogistiek efficiënter te maken. In december 2020 ben ik bij AT Osborne in dienst getreden en verdiep ik mij verder in dit onderwerp. En dat terwijl er nog geen opdrachten voor zijn. Waarschijnlijk is dat een kwestie van tijd. Vanaf 2025 treedt de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek in werking. Veel gemeenten doen daar aan mee. Door mij aan te nemen en deze specialisatie in huis te halen, sorteert AT Osborne voor op die ontwikkeling.”

Veel te doen

“Maar ik doe nog andere dingen bij AT Osborne. Binnen het programma SmartWayz.NL ben ik projectsecretaris en heb ik ook een adviesopdracht gedaan, samen met een collega. Dat lag minder dicht bij mijn specialisatie, maar dat gaf mij juist energie. Anderhalve maand lang een dag per week aan besteed, een mooi resultaat afgeleverd en door naar iets anders. Daarnaast neem ik met enkele collega’s de interne mobiliteit van AT Osborne onder de loep. Kan het schoner en slimmer? Ook begeleid ik samen met een collega een afstudeerder, die dezelfde studie doet die ik deed. Het is erg leuk om nu al aan de andere kant van de tafel te zitten. Er is veel te doen binnen AT Osborne. Dat komt goed uit, want ik hoef mij niet zo nodig op één onderwerp te focussen.”

< Terug naar overzichtspagina

“Door mij aan te nemen en deze specialisatie in huis te halen, sorteert AT Osborne voor op de ontwikkeling van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek.”

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn