Inhousedagen

‘Er wordt echt de tijd
genomen een sollicitant
te leren kennen’

Lees verder

AT Osborne organiseert regelmatig verschillende recruitment evenementen, waar studenten of pas afgestudeerden kennis kunnen maken met ons werk en de organisatie. Eén van die evenementen in 2021 was een Inhouse-middag.

Een Inhouse-middag, een ‘speeddate’ met mogelijke nieuwe collega’s en drie sollicitatiegesprekken. Die route doorlopen bijna alle nieuwe medewerkers van AT Osborne. “Dit kan misschien als een drempel overkomen, maar ik heb het ervaren als fijn. Er wordt echt de tijd genomen om een sollicitant te leren kennen. Ook voor mij was het goed om te ervaren of AT Osborne bij mij past”, vertelt Iris van Gerrevink (23). Sinds vorig jaar september mag zij zich een ‘AT Osborner’ noemen.

Als student Transport, Infrastructure & Logistics was Iris al bekend met AT Osborne. “Zij sponsorden mijn master en ik had ze al eens opgezocht op LinkedIn. Daar las ik ook over de Inhouse-middag die ze organiseerden.”

De Inhouse-middag is bedoeld voor (bijna) afgestudeerden die interesse hebben in het vak als consultant. Tijdens de Inhouse-dag worden zij meegenomen in het leven van een consultant; door middel van een casus en het ontmoeten van (toekomstige) collega’s. Normaal is dit op kantoor Baarn, maar vanwege corona deze keer volledig online. “Toch voelde het niet als onpersoonlijk. Naast het volgen van presentaties was er ook de mogelijkheid om met een consultant een één-op-één ‘speeddate’ te hebben en vragen te stellen.”

Assessment

Naast de open sfeer, spraken ook de mogelijkheden bij AT Osborne Iris aan. “Als junior tel je echt mee, je krijgt de kans om van alles uit te proberen. Ik ben nog jong en wilde niet meteen aan één vakgebied vastzitten.” Dus stuurde ze vlak voor de zomer van 2021 een brief en werd ze uitgenodigd voor een reeks gesprekken, waaronder met de directie, en een assessment.

“Van het assessment met rollenspel heb ik veel geleerd. Er kwamen ook punten uit waar ik weer wat mee kan. AT Osborne zal je nooit verplichten daaraan te werken, maar legt het initiatief daarvoor bij jezelf en faciliteert je wel. In de eerste jaren investeren ze veel in je. Niet alleen qua inwerkprogramma, maar ook via het Young Osborne Professional-traject. Daar ligt de nadruk vooral op je persoonlijke ontwikkeling. Ik snap daarom ook dat ze in het sollicitatieproces meer tijd steken. Het is voor beide partijen een mooi moment om te kijken of het de investering waard is.”

Voor het gesprek met twee directeuren was ze wel wat gespannen. “Maar het was juist een heel ontspannen gesprek, gewoon over wie ik ben, mijn hobby’s, een dynamisch gesprek geen interview. Om te kijken of je als persoonlijkheid ook bij AT Osborne past.”

Voortvarend

Inmiddels is ze bijna driekwart jaar actief als consultant binnen het focusgebied Duurzame Leefomgeving. In aansluiting op haar master is ze gestart bij het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL. Ook kreeg ze de kans om voor de gemeente Helmond zich bezig te houden met een vraagstuk op het gebied van deelmobiliteit en ruimtegebruik in de nieuwe centrumplannen van de gemeente.

Daarnaast is ze als Young Osborne Professional ook intern voortvarend van start gegaan. “Ik heb trainingen gevolgd, onder andere over het omgaan met stress en werkdruk, maar ook vakinhoudelijk over kostenbeheersing in bouwprojecten. Verder ben ik secretaris bij het managementteam Infrastructuur, Gebiedsontwikkeling en Milieu. Dat was ook wat me erg aantrok in AT Osborne; de mogelijkheden om te groeien, de kans krijgen om meteen mee te kijken in de organisatie en daaraan een bijdrage te leveren. En om via onze projecten ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij.”


Het sollicitatietraject is voor beide partijen een mooi moment om te kijken of het de investering waard is.

Iris van Gerrevink

Consultant
Ga terug naar Osborne identity
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn