KSG

De krachtige combinatie
van adviseurs en trainers

Lees verder

De samenwerking tussen AT Osborne en KSG Trainers & Consultants wordt steeds hechter en neemt vele vormen aan. Beide organisaties profiteren ervan maar de opdrachtgevers ook, zo weet directeur Mark Vijverberg van KSG.

KSG specialiseert zich al sinds 1978 in ‘beweging brengen in organisaties door mensen te laten leren en ontwikkelen’. AT Osborne is grootaandeelhouder, en beide organisaties delen hetzelfde adres in Baarn. Tot zover de formaliteiten, want de samenwerking heeft vooral inhoudelijk steeds meer gewicht. “Wij zijn leverancier van de trainingen voor startende en ervaren Osborners”, vertelt Mark. “In 2021 hebben we in de hele leergang verdieping aangebracht, door naast naar vaardigheden ook naar persoonsgerichte thema’s te kijken.” Voor de YOP’ers ontwikkelde KSG een geheel nieuw programma. Gedurende dit 1,5 jaar durende traject wordt gewerkt aan vaardigheden en persoonlijke verdieping vanuit de verschillende rollen die de YOP’er vervult. Mark: “Dit geeft hen naast tools ook zelfinzicht én zelfvertrouwen.”

Flexibele schil

Veel Osborners nemen deel aan de KSG Leergang voor Trainers. “AT Osborne geeft bij klanten behalve advies ook kennisgerichte workshops”, aldus Mark. “Wij helpen daarbij door hen te trainen in de daarvoor benodigde vaardigheden.” Er zijn Osborners die het zo leuk vinden om trainingen te geven, dat ze zijn toegetreden tot de flexibele schil van KSG. Als er extra capaciteit nodig is, of een bepaalde expertise, huurt KSG hen graag in. Daarmee komt de gecombineerde eigenschap in beeld waarmee AT Osborne en KSG zich richting opdrachtgevers kunnen onderscheiden: KSG helpt individuen, teams en organisaties aan vaardigheden en persoonlijke verdieping, AT Osborne neemt het kennisdeel voor zijn rekening.

Harde en zachte kant

De samenwerking strekt zich daarom ook uit tot de markt. Zo won KSG bij de gemeente Amsterdam de aanbesteding voor Strategisch Omgevingsmanagement, met ATO als onderaannemer. Mark: “Projecten gaan vaak over verandering. AT Osborne helpt klanten bij wat een verandering inhoudelijk betekent en wat het met zich meebrengt. KSG gaat in op wat de verandering voor de personen binnen een organisatie betekent, wat het van hen vraagt, welke belemmeringen daarbij komen kijken en hoe je daar mee om kunt gaan. Het gecombineerd aanbieden van de zogeheten harde en zachte kant vormt op de markt een bijzondere en waardevolle propositie.”

Intentie tot verdere stappen

Niet meer dan logisch dat AT Osborne en KSG de mogelijkheden voor intensivering van de samenwerking verder verkennen. “Er zijn veel raakvlakken en we hebben de intentie uitgesproken om hier stappen in te zetten. We vinden het van beide kanten belangrijk én leuk om elkaar hierin verder op te zoeken, elkaars kracht te benutten en kansen te pakken. De meerwaarde voor ons zit in het enorme netwerk van AT Osborne. Wij maken daar graag gebruik van, om bij interessante projecten aan te sluiten. Het voordeel voor AT Osborne is dat zij met KSG de expertise in huis hebben om veranderingen binnen organisaties echt in beweging te krijgen.”

Meer dan zakelijk

De band tussen KSG en AT Osborne strekt zich verder uit dan de zakelijke potentie van de samenwerking. Medewerkers van KSG nemen sinds kort deel aan personeelsactiviteiten van AT Osborne en er is zelfs voor het eerst een KSG’er toegetreden tot de commissie die ze organiseert. Mark: “Dat geeft de warmte van de relatie denk ik goed weer.”

Mark Vijverberg

Directeur, trainer en consultant
Ga terug naar Osborne identity
Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn